top of page

Fantastisk kursus “Zoneterapi og Immunforsvaret”


Sidste uge deltog vi I et fantastisk kursus “Zoneterapi og Immunforsvaret”. Meget tankevækkende lærte vi at op til 80% af den samlede mængde immunceller befinder sig I lymfevævet I tarmene.

Vores fordøjelseskanal skal udføre meget store opgaver. Ved hjælp af fordøjelsessafter - primært syrer og enzymer - bliver næringen opdelt i kemiske bestanddele. Næringsstoffer og vand optages, og de ufordøjelige og ikke brugbare bestanddele bliver udskilt af kroppen.

Vi kan også høre det på sproget: Når man "lige skal fordøje noget" eller "lytte til sin mavefornemmelse", viser det, hvor stor indflydelse det psykiske velbefindende har på maven. Grunden er, at de mange millioner nerveceller, der danner et autonomt nervesystem i tarmen, den såkaldte tarmhinde, står i kontakt med vores hjerne via specielle nervebaner. Dette samspil mellem psyke og tarm gør, at vi ved stress og dårligt humør udsætter os for alvorlig: sundhedsmæssige risici. Australske forskere fra Swinburne University i Melbourne har for nylig påvist, at stress ødelægger tarmfloraens "sunde" bakterier. Og ofte hænger stress sammen med en ensidig og uregelmæssig kost, hvilket yderligere belaster tarmfloraen.

Dette viser tydeligt, hvor vigtig den mentale balance er for fordøjelseskanalen. Den har brug for regelmæssige tider til hhv. fordøjelse og afslapning. Desuden vil organismen have en sund kost med masser af vitaminer og mineraler, som skal tygges godt - og der skal være tid nok til at spise. En burger, der sluges mellem to aftaler, er således noget af det værste, man kan byde sin fordøjelse.

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page